Меню фуршету

Зміст:

- Варіанти меню для фуршету: яскраве розмаїття
- Що ще подають на фуршетах
- Де замовити складання меню для фуршету

Організація фуршету - це один з найбільш популярних способів проведення корпоративних і світських заходів. Цей формат застілля має наступні переваги.

- Гості можуть вільно пересуватися і спілкуватися один з одним.
- Стіл виглядає барвисто і оригінально.
- Вартість організації свята мінімальна.
Основні риси меню фуршету - різноманітність і оригінальність.

Страви швидко готуються і подаються невеликими порціями.

Розповімо, які закуски найчастіше входять в меню фуршету.
Канапе
Канапе - це основне блюдо, яке входить в меню фуршету найчастіше. Являє собою міні-бутерброди. Основа для них - шматочки свіжого або підсмаженого хліба. Якщо канапе готують на шпажках, то хлібну основу в деяких випадках не роблять.

До складу канапе можуть входити найрізноманітніші інгредієнти. Наприклад:

- оселедець, лосось, сьомга, горбуша;
- копчена курка, буженина, салямі, шинка, варені ковбаси;
- різні види сиру;
- томати, огірки, перець та інші овочі;
- чорнослив, маслини;
- сирний крем;
- ікра;
- паштети.
М'ясні нарізки
Також часто входять в меню фуршетів. При складанні м'ясних нарізок використовують:

- різні сорти ковбас;
- сало;
- варене чи копчене м'ясо;
- шинку;
- бекон.
- хамон та інші різновиди сировялених

У багатьох випадках додають сир і інші продукти. Основне правило приготування м'ясних нарізок - інгредієнти потрібно тонко нарізати і красиво розкласти.
Легкі закуски на шпажках
Без легких закусок на шпажках не обходиться практично жоден фуршет. Головне при їх приготуванні - врахувати поєднаність продуктів. Перелічимо найбільш популярні варіанти легких закусок на шпажках, які часто входять в меню фуршетів.

- Креветки і сир.
- Огірок і крабові палички.
- Сир і оливки.
- Яблуко і лосось.
- Бекон і цукіні.
- Шинка, помідори і сир.
- Асорті з маринованих овочів.
- Ковбаса і сир.
- Шинка і брюссельська капуста.
- Сир, ананаси і виноград.

При приготуванні легких закусок на шпажках продукти зазвичай нарізають кубиками.
Овочеві нарізки
При складанні овочевих нарізок зазвичай використовують:

- томати;
- огірки;
- цибуля;
- картопля;
- перець;
- кабачки;
- баклажани.

Овочі можуть бути сирими, маринованими, вареними, смаженими або приготованими на грилі. У деяких випадках в нарізки додають гриби.

Сирні тарілки
Як правило, без сирних тарілок не обходиться меню жодного фуршету. При їх складанні використовують різні види сирів. Серед них: дор блю, рокфор, горгонзола, овечі та козячі сири, пармезан, грюйер, масд, ементаль, гауда, Едам, моцарелла, шаурс, камамбер, рікотта і т. Д.

Найчастіше сири вкладають по колу. Причому починають його ніжні сири, а замикають пікантні. По краях викладають тверді та напівтверді види сирів, а по центру - м'які.

На додаток до сирів зазвичай додають продукти, які можуть правильно підкреслити смак кожного з сортів і прикрасити зовнішній вигляд страви.
Тарталетки
Являють собою випечені кошички, в які кладуть салати та інші закуски. Перерахуємо найпопулярніші начинки.

- Салати «Ніжність», «Олів'є», «Цезар» і «Крабовий».
- Тертий сир з соком лимона / часником.
- Сир, помідори і куряча грудка.
- Плавлений сир, лосось, яйця, огірки і майонезний соус.
- Сьомга, авокадо, м'який сир, лимонний сік, кріп.
- Червона ікра.

Основне правило приготування тарталеток - начинка не повинна бути занадто рідкою. В іншому випадку кошики розмокнуть.
Що ще подают на фуршетах?
Вище ми розповіли про основні страви, які входять в меню фуршетів найчастіше. Далі - перерахуємо додаткові.

Фаршированні яйца або овочі
З овочів зазвичай беруть томати або цукіні. Найпопулярніші начинки - це:

- червона ікра;
- філе різних видів риб;
- соуси;
- паштети;
- тертий сир з часником;
- рибні консерви з подрібненою цибулею;
- та ін.

Рулети
Їх зазвичай розкладають невеликими порціями по ложках або креманках.

Млинці
Меню фуршету нерідко включає в себе млинці з овочевими, м'ясними, рибними і комбінованими начинками. Варіантів подачі також декілька. Це можуть бути:

- трубочки;
- конвертики;
- мішечки;
- рулети.

Міні-пиріжки

Для міні-пиріжків вибір начинок також великий. Все залежить від уподобань гостей. Міні-пиріжки можуть бути як закусочними, так і солодкими. Останні подають на десерт.
Гарячі страви
Найчастіше в меню фуршетів включають такі гарячі страви.

- З птиці (жюльени, відбивні, смажені крила / ніжки, шашлички).
- Рибні (шашлички, стейки, брошети).
- З свинини / телятини (стейки, реберця гриль, відбивні).
- Овочі гриль.
Десерти
На десерти на фуршетах найчастіше подають:

- солодкі і фруктові тарталетки;
- морозиво;
- желе;
- невеликі тістечка;
- шу;
- брауні;
- мафіни;
- і т.д.

Популярністю користуються красиво складені асорті.
Напої
При складанні меню для фуршетів не варто забувати про напої. На таких заходах зазвичай подають:

- шампанське;
- різні сорти вин;
- соки;
- морси;
- мінеральну воду.

На десерти гостям зазвичай пропонують чай або каву.
Де замовити складання меню для фуршету?

Як бачите, меню фуршету може містити величезну кількість страв. Не хочете витрачати на його складання час і сили? Замовляйте фуршетне меню з доставкою на сервісі Лайм Кейтеринг. Фахівці кейтерингової компанії або ресторану складуть перелік страв з урахуванням кількості гостей, тривалості заходу, ваших побажань, бюджету та інших важливих факторів.

Made on
Tilda